Актуелно  

 

Активности секције за културу 2013/2014

Дана 27. и 28. новембра 2013. године секција за културу организовала је Вечери културе, на којима се представило осам васпитних група. Уживали смо у песми, плесу, фолклору, поетским и драмским приказима, ликовним, као и изложбама креативних радова. Жири у саставу: Јасмина Тасић – дипломирани социјални радник, Данка Спарић – професор српског језика и књижевности, Ивана Илић – професор разредне наставе, као и Данка Поњавић – апсолвент специјалне педагогије, за најбољи целокупни програм прогласио је програм I васпитне групе. Исте вечери, одлуком жирија одабран је и најбољи поетски приказ - „Кад будем млађи“ Матије Бећковића, у извођењу Сузане Милутиновић, којим ће се наша установа представити на регионалним сусретима домова ученика средњих школа у културно-уметничком стваралаштву, које ће бити организовано у априлу у Чачку. Најбољи су награђени принцес крофнама и одласком у биоскоп, где су уживали у филмском остварењу најновије домаће продукције „Одумирање“.

Вечери културе 27. и 28. новембра 2013. године

 

Трибина "Проблеми младих 12.12.2013. године
У оквиру обележавања Нове године, а под слоганом „Оставимо проблеме у старој години“, 12. децембра одржана је трибина „Проблеми младих“. Водитељке трибине – Марија Ковачевић, педагог и Марина Веснић, психолог, на основу одговора које су у анкети на питање „Мој највећи проблем“ дали ученици свих васпитних група, направиле су одличну презентацију, на којој су на изузетно пријемчив начин говориле о томе како млади треба да се боре са проблемима, као и о најефикаснијим методама и техникама учења. Користимо прилику да се и овим путем колегиницама захвалимо на изузетној вечери, у нади да ће се наша сарадња наставити.

Вече културе 23.12.2013. године
На Вечери културе, организованој 23. децембра, представили су се најбољи ученици по категоријама и то по одлуци жирија:
Најбољи монолог: Ивана Секулић;
Најбољи поетски приказ: Јелена Пријовић;
Најзабавнија група: III васпитна група;
Најбоља ликовна изложба: Марија Шуњеварић;
Најбоља – популарна музика: Јана Милосављевић
Најбоља изложба креативних радова: VI група;
Најбољи скеч: VII група;
Најбољи глумац: Слободан Митровић;
Најбоља глумица: Амина Мујовић;
Вече су улепшале гошће, ученице фризерског и текстилног смера (моделар одеће) Техничке школе „Радоје Љубичић“, које су се представиле модном и ревијом фризура. Овом приликом им се, као и њиховим професоркама Славици Драгојловић и Слађани Николић, захваљујемо на гостовању и сарадњи. Жири у саставу: Јасмина Тасић, Данка Спарић, Ивана Илић и Данка Поњавић имао је прилично тежак задатак – да од 24 ученице изабере најбоље у категоријама најлепша фризура, најшармантнија манекенка, најоригиналнија креација, најбоља креација и најлепши осмех. На крају, ленте су понеле: Силвана Митровић – најлепша фризура, Верица Радојичић – најоригиналнија креација, Ивана Панић – најбоља креација, Маша Мирошниченко – најлепши осмех, Невена Кутлешић и Неда Ирић – најшармантније манекенке, а одлуком публике за најлепшу манекенку вечери изабрана је Душица Дучић. Сви награђени учесници имали су задовољство да присуствују пројекцији најновијег филмског остварења „Монтевидео II“, али и да се почасте омиљеном посластицом – палачинкама.

Гостовање Драмског студија Медицинске школе 24.12.2013. године
Дана 24. децембра представио нам се драмски студио Медицинске школе. Глумци и рецитатори извели су поетски и драмски програм, који представља градиво I и II разреда, па смо имали прилику да уживамо у поезији наших песника, Пушкину, али и одличном скечу из једне од наших најбољих комедија, „Кир Јање“. Иза ове успешне вечери стоји рад Валентине Златановић Марковић и Гордане Рогић, професорки српског језика и књижевности, којима се, као и ученицима ове школе, захваљујемо на гостовању и сарадњи.