Актуелно 2010  

 

picture

"Родитељ"

Удружење "Родитељ" је, у оквиру свог пројекта "Ваш дом је и наш дом", организовало школу тениса за групу наше деце, као и излет у Терзића авлију, који је реализован 16. маја.

picture
picture

Море 2010

Двадесет двоје деце, у пратњи васпитача: Миљана Вучковића, Миодрага Николића, Александра Терзића и Весне Богдановић, било је на летовању у Бечићима у периоду од 5 – 14. јула. Били смо, као и претходних година, смештени у ужичком одмаралишту, чијом смо услугом више него задовољни.picture

picture

Дрежник 2010

По доласку са мора, деца су 15. јула отпутовала у нашу дугогодишњу летњу дестинацију Дрежник, где су провела остатак лета, до 16. августа. Васпитачи су били организовани у пет смена и свака смена се, као и сваке године, може похвалити разноврсним активностима које су организоване за децу.

picture
picture

Дечија недеља

У оквиру обележавања Дечије недеље, организовано је мноштво активности. Дечији домски парламент је, у периоду од 4 – 6. октобра, организовао спортске активности на отвореном терену, драмско вече, са рецитовањем дечијих песама, драмским приказом и певањем, као и поделу поклона и дружење са најмлађима.

picture
picture

"За доброту сваки дан је добар дан"

У оквиру пројекта "За доброту сваки дан је добар дан", а у сарадњи са Центром за социјални рад "Ужице" 20. октобра реализовано је књижевно вече, на коме смо имали прилику да чујемо прозу и поезију, насталу из пера наших ученика, који су сами говорили своје радове.

picture
picture

Посета удружења "Клуб три"

Пензионери удружења "Клуб 3" посетили су нашу установу и уз дружење, уручили нашим штићеницима поклоне, у виду џемпера, капа, шалова и рукавица, па користимо ову прилику да се и њима захвалимо на овим дивним зимским одевним предметима.

picture
picture

Међународни транспорт

На ликовном конкурсу на тему "Мој камион из снова", који је организован од стране Пословног удружења међународних друмских превозника "Међународни транспорт", учествовало је неколико деце основношколског узраста, штићеника нашег дома.

picture
picture

Вршњачка едукација

Ужички центар за права детета и седам партнерских организациаја у Србији финансира пројекат "Омладинска мрежа" уз подршку Министарства омладине и спорта. Једна од активности пројекта јесте едукација вршњачких едукатора у области права детета, ненасилне комуникације, толеранције и недискриминације.

picture
picture

Домска слава

Наша установа је 25. новембра обновила славу светог Јована Милостивог.
Тога дана наши гости били су часни оци Милић Драговић, Милош Босић и Јован Панић. Читаоница је била премала да прими бројне госте, међу којима су се могли уочити и градоначелник Јован Марковић...

picture
picture

Забележили смо

Спортска секција Дома, на челу са васпитачима Миљаном Вучковићем, Александром Терзићем и Миодрагом Николићем, организовала је сусрете са Домом ученика "Љубо Мићић" из Пожеге...

picture
picture

Књижевно вече

Дана 23. децембра у читаоници Дома организовано је књижевно вече Огњена Обрадовића, ученика IV разреда Ужичке гимназије, победника литерарног конкурса „Најлепша љубавна прича или песма“ за ову годину.

picture
picture

Новогодишње активности

Дечији домски парламент је, у оквиру новогодишњих активности, осмислио и реализовао бројне и разноврсне садржаје: квиз за најмлађе, спортски турнир и новогодишњу журку за средњошколце.

picture
picture

Посете

Дана 29. децембра децу и младе лишене родитељског старања, као и кориснике Дневног боравка традиционално су посетили и чланови Мото клуба „Ере“, који су им, уз пригодно дружење, уручили новогодишње пакетиће.

picture
picture

Зимовање на Златибору

Двадесеторо деце је у пратњи васпитача Јасмине Тасић, Милице Богдановић, Миљана Вучковића и Миодрага Николића у периоду од 30. децембра до 6. јануара боравило на Златибору.

picture
picture

Прослава Божића

Божић је протекао у свечаној атмосфери. За децу и младе приређен је свечани божићни ручак, а у духу традиције изломљена је и чесница. Ручку је, као и сваке године, присуствовао директор установе Драган Катић.

picture