Актуелно 2011  

 

picture

"XV Републички сусрети домова ученика средњих школа"

У периоду од 15 – 17. априла наш град био је домаћин XV Републичких сусрета домова ученика средњих школа.  Организатор је био Дом ученика Коштица, а суорганизатори били су Школа за слушно оштећену децу са домом ученика „Миодраг В. Матић“, Пољопривредна школа са домом ученика „Љубо Мићић“ из Пожеге и наша установа, којој је припала  част да отвори сусрете, као и да организује такмичење у стрељаштву, одбојци и малом фудбалу.

picture
picture

Обележавање дана Дома

У циљу обележавање дана наше установе, организован је низ активности у трајању од седам дана. Драмска, рецитаторска и литерарна секција традиционално су припремиле вишедневни програм. Најпре смо 12. априла имали прилику да погледамо премијеру представе "Похвала лудости", као и представу "Парови", а публици се својом беседом "Спустите камен, пружите нам руку" представила и ученица Сања Милутиновић, другонаграђена на "Беседама у Зоранову част".picture

picture

Излет у Београд, 13-15. мај

За 25-оро ученика, чланова драмске секције, организован је наградни излет у Београд и посета Дому ученика средње железничке школе, у трајању од 13-15. маја. У пратњи ученика били су васпитачи Мирјана Ђоковић, Драгана Славујевић, Весна Богдановић и Боривоје Јовановић. Током посете наши ученици за своје домаћине извели су драмске приказе: "Виза", "Просидба", "Похвала лудости" и "Ћераћемо се још", а домаћини су узвратили наступом свог фолклорног ансамбла.

picture
picture

Активности Дечијег домског парламента

У оквиру обележавања Дечије недеље, организовано је мноштво активности. Дечији домски парламент је, у периоду од 4 – 6. октобра, организовао спортске активности на отвореном терену, драмско вече, са рецитовањем дечијих песама, драмским приказом и певањем, као и поделу поклона и дружење са најмлађима.

picture
picture

Посете

У оквиру пројекта Мреже дечијих домова на западном Балкану и Универзитета у Агдеру ( Норвешка ), његови руководиоци Ане Тове Фенефос и Кирстен Е. Јансен са Универзитета у Агдеру и Берит Ба, са Високе школе у Ослу, у марту и мају ове године организовали су посете дечијим домовима, учесницима пројекта.

picture
picture

Матуранти 2011.

Фотографије

picture
picture

Летовање на мору

Овога лета наши штићеници имали су прилику да летују на Јадрану у два наврата.
У периоду од 10 – 19. јула десеторо деце, у пратњи координатора стручног рада Драгане Славујевић и васпитача Миодрага Николића, гостовало је у Дјечијем дому "Младост" у Бијелој. У периоду од 23. јула – 1. августа 18-оро деце одмарало је у Ужичком одмаралишту у Бечићима...

picture
picture

Излети

Током августа организовано је неколико излета, на којима су деца имала прилику да се упознају са природним лепотама у окружењу града, а и да уживају у њима, заједно са васпитачима Мирјаном Ђоковић и Надеждом Љубојевић. У оквиру три излета деца су посетила Стопића пећину и водопаде у Гостиљу, Јелову гору, као и Злакусу, где су се упознала са традиционалним грнчарским занатом.

picture